NYHETER
25 oktober 2021

Per Bielke leder Swedlocks storsatsning på infrastruktur

Samhällsviktiga infrastrukturbolag har mycket att vinna på att gå över till digital nyckelhantering. Det blir säkrare, mindre administration och mer miljövänligt. Nu storsatsar Swedlock på segmentet och värvar Per Bielke att leda satsningen.

Per Bielke har gedigen marknadskunskap efter många år på Assa Abloy. Nu blir han Försäljningschef Infrastruktur på Swedlock AB i Halmstad.

– I sina tidigare roller har Per byggt upp just sälj och marknad mot kunder inom kritisk infrastruktur. Vi har sedan en tid tillbaka satsat hårt på vårt erbjudande mot infrastrukturbolag och attraherat många nya kunder, och mött stor uppskattning. Det är glädjande att Per Bielke vill förstärka teamet och leda det vidare framåt, säger Johan Hörberg, vd på Swedlock.

I veckan startar Nordens största säkerhetsmässa i Älvsjö, Sectech. Där kommer Per Bielke att vara på plats.

– Jag har imponerats av Swedlocks framfart när man jobbat tillsammans med landets hemtjänster. Förmågan att lyssna på och förstå kundernas utmaningar och anpassa lösningen har varit inget annat än lysande. I grunden finns hårdvara och mjukvara som fungerar lika bra i flera andra segment. Inom samhällskritisk infrastruktur finns det en hög kravbild och en stor potentiell nytta när det kommer till digital nyckelhantering. Senast igår såg jag ett inslag på Aktuellt där en forskare uttalade sig om risken att våra elnät blir utsatta för sabotage. Nu kommer det nya, högre krav på säkerhet. Min uppfattning är att Swedlock har allt som krävs för att hjälpa dessa företag och organisationer med en viktig del av detta arbete.

Med digital nyckelhantering fungerar en enda nyckel överallt. Den laddas med rätt behörighet, fungerar under en viss tid och driver en cylinder, som monteras på befintliga dörrar eller grindar. Ingen elinstallation krävs, ingen nätuppkoppling heller. Ingen behöver hålla koll på och administrera en enorm mängd analoga nycklar. Färre transporter krävs när man har nyckeln med sig hela tiden och inte behöver åka runt och byta lås när en nyckel kommit bort. Swedlocks system håller alltid högsta möjliga säkerhetsklassning, har schemaläggningsfunktioner och loggar alla aktiviteter så man kan se vem som öppnat och när.