NYHETER
29 september 2020

SVT gör inslag om smartare nycklar

 

Sveriges Television uppmärksammar samhällsvinsten med smart, digital nyckelhantering från Swedlock. I ett nyhetsinslag på måndagen träffar SVT politiker, personal och brukare från hemtjänsten i Stockholm. Alla gör tummen upp.

Du kan se det två minuter långa nyhetsinslaget här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nycklarna-skrotas-stockholms-hemtjanst-infor-digitala-las

Stockholms stad har ambitionen att bli den smartaste och mest uppkopplade staden i världen, med både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet för ögonen. Ett led i den strävan var att avtala med Swedlock om konceptet Nyckeln till Staden, som berör 16 000 hemtjänsttagare i huvudstaden.

En och samma smarta digitala nyckel gör att personalen snabbt kommer in överallt. SVT var på plats när brukaren Iris fick sitt nya lås.

– En del kan vara rädda för tekniken, men den här lösningen är inte beroende av mobiler som kan laddas ur eller inte funkar på grund av dålig täckning. Och nyckeln fungerar bara under den tid som hemtjänstpersonalen ska vara där, säger äldreborgarrådet Erik Slottner (kd).

– På morgonen aktiveras nyckeln till brukarna. Skulle det dyka upp ett larm, tillexempel om någon har ramlat, så kommer vi snabbare dit. Tidigare har man behövt åka tillbaka till kontoret och hämta upp nyckeln till den här personen, säger Oskar Wihrén i hemtjänsten.

– Det låter mycket bättre. Det gör skillnad för tryggheten, säger brukaren Iris.

 

Om Swedlock och Nyckeln till staden

Swedlock har utvecklat smarta låssystem till samhällets aktörer i mer än 15 år. Vår digitala plattform ger samhällsviktiga verksamheter som hemtjänst, räddningstjänst, infrastrukturbolag och renhållning en och samma smarta nyckel till stadens alla funktioner. Det är en lösning som sparar både tid och pengar och som ökar tryggheten. Vi kallar lösningen för Nyckeln till Staden. Swedlock har ett 50-tal anställda och huvudkontoret finns i Halmstad.