PRESSMEDDELANDEN
7 mars 2022

Evolutionen fortsätter! Nya funktioner och en rejäl uppdatering gör Swedlock Pro ännu mer unikt och framtidsäkert!

Swedlock, som sedan 2016 ägs av Hallandia Innovation AB, är välkänt för sitt beprövade digitala låssystem ”Swedlock Blue”. Låssystemet används av professionella aktörer i över 100 kommuner inom samhällsviktig verksamhet såsom hemtjänst, räddningstjänst och renhållning. Efter en genomgripande utveckling möter systemet högre säkerhetskrav enligt nya standarder, och nya högt ställda kundkrav från verksamheter inom exempelvis samhällskritisk infrastruktur. Det uppdaterade låssystemet, som riktar sig till samhällets alla viktiga aktörer, har vi döpt till ”Swedlock Pro”.

Swedlock ligger i framkant utvecklingsmässigt. Användarvänlighet och säkerhet har alltid varit i fokus, liksom funktioner som förenklar både under installation och i kundens vardag. Med en ny generation nycklar, som antingen kan uppdateras via Bluetooth® i Swedlocks nyutvecklade mobilapp eller med en ny generation av uppdateringsenheter, tar vi ett kliv framåt både när det gäller flexibilitet och användbarhet. Systemet blir också anpassat för flera verksamheter.

Administrationsverktyget Swedlock Pro Manager har givetvis stöd för tvåfaktorsautentisering, liksom Singel Sign-On (SSO federerad inloggning) samt ett nytt öppet API för integrationer med andra system. Det finns också helt unika funktioner som delade nycklar, flera nivåer av administratörsrättigheter, ”Swedlock Alert” samt geografisk positionering av alla lås med hjälp av mobiltelefonens GPS.

“Swedlock har levererat låslösningar till skandinaviska samhällsviktiga kommunala kunder i över 15 år. Utmaningarna inom nyckelhantering, tillgänglighet och säkerhet finns givetvis inom flera branscher och verksamheter. Swedlocks nya utökade målgrupp är alla organisationer och företag som vill komma till rätta med en omfattande hantering av nycklar. En hantering som begränsar möjligheten att utföra arbetet effektivt, säkert och hållbart. För dem innebär Swedlock Pro i de flesta fall en riktig gamechanger”, säger Swedlocks VD Johan Hörberg.

Swedlock Pro har kompletterats med funktioner och säkerhetsnivåer som krävs av exempelvis samhällskritisk Infrastruktur och sjukhus. Med Bluetooth®-nyckeln och mobilappen skapas också möjligheter för stora effektivitetsvinster samt minskat klimatavtryck för geografisk spridda verksamheter. Det ger ökad flexibilitet i resursanvändningen, eliminering av onödig bilkörning och möjlighet att i grunden omorganisera en verksamhet som suttit fastlåst i gamla traditionella låslösningar.

För vissa infrastrukturella verksamheter är det även viktigt att skydda obehöriga personer från att komma in på en anläggning av misstag, något som i värsta fall kan innebära livsfara. För att öka säkerheten har Swedlock tagit fram en unik funktion, Swedlock Alert, där hänglås tillsammans med digital nyckel och Swedlocks mobilapp indikerar om ett lås är olåst eller hänger på fel plats. En funktion som skapar trygghet för personalen och minskar risk för fel.

Medan digitaliseringen är Swedlocks styrka och stora konkurrensfördel, är den en utmaning för många andra inom lås- och säkerhetsbranschen. Swedlock Pro följer den nya säkerhetsstandarden som beskriver hur all data skall vara krypterad. Man har också lyckats skapa en låslösning som är så skalbar och flexibel att den går att skräddarsy efter kunders olika behov.

En annan styrka i Swedlocks system är de helt batterifria låsen/cylindrarna. Eftersom batteriet och klockan sitter i nyckeln kan man registrera tidsstämplade loggar från både nyckel och lås/cylinder. Swedlock Pro hanterar både timer, kalenderfunktioner och tidsloggar, t.e.x ”vem använde vilket lås vid vilken tid?”

 

Utmärkande egenskaper i Swedlock Pro

 • En digital nyckel som passar överallt, och som flera kan dela på.
 • Tidsstämplade loggar från både lås och nycklar – utan batteri eller fast strömförsörjning av lås eller cylindrar.
 • Systemet kan fungera oberoende av tredjeparts produkter såsom exempelvis mobiltelefoner, vilket bidrar till framtidssäker drift och IT-säker funktion.
 • Ett digitalt låssystem med marknadens bredaste sortiment av cylindrar i de högsta säkerhetsklasserna.
 • Marknadens bredaste utbud av DUO-lås (dubbelfunktionslås).
 • Brett sortiment av digitala hänglås i alla relevanta säkerhetsklasser.
 • Uppladdningsbar Bluetooth® -nyckel.
 • Uppdatering och loggöverföring via mobil-app eller fast nyckeluppdaterare.
 • Servicedel i Swedlockappen, QR-koder på cylindrarna och mobiltelefonens GPS underlättar installationen.
 • Swedlock Alert, hjälper till att säkerställa att hänglåset är låst och på rätt plats.
 • Ett modernt och användarvänligt administrativt gränssnitt, Swedlock Pro Manager.
 • Ett API för integrationer med exempelvis AD eller andra överordnade system.
 • All kommunikation i Swedlock Pro är krypterad enligt senaste och säkraste standard på marknaden.
 • Swedlocks låssystem driftas på ISO27000 certifierade datacenter i Sverige.
 • Swedlock Pro fungerar även under driftstörningar och i offline-situationer.
 • All utveckling och produktion sker i Sverige.
 • Swedlock har lång erfarenhet av att skapa unika låslösningar och lösa svåra problem åt allt från stadsdelar med trygghetsproblem till företag med komplicerade låsutmaningar och ineffektiv nyckelhantering.

 

Det finns många digitala låssystem, men bara ett Swedlock Pro!

Ladda ner broschyr om Swedlock Pro

 

Presskontakt:
Johan Hörberg
VD, Swedlock
+46 706 20 66 53