NYHETER
28 juni 2022

Swedlock stärker teamet med produktionscontroller

Intresset för digital nyckelhantering och Swedlocks låssystem ökar kraftigt. Nu knyts en produktionscontroller till huvudkontoret i Halmstad för att ytterligare effektivisera tillverkningsprocessen. Ken Gullberg kommer närmast från en tjänst som Global Supply Controller på HMS Industrial Networks.

Det är lätt att tänka att mycket stod still under pandemin. Inga möten IRL, inga mässor, det mesta på paus. I själva verket hände det massor i det tysta. Swedlock utvecklade det uppdaterade låssystemet Pro samtidigt som många kommuner och andra organisationer kom väldigt långt i sina processer, både mentalt och fysiskt. Nu mynnar arbetet ut i business.

Swedlocks vd Johan Hörberg:

– Det finns en stor efterfrågan och en stor nyfikenhet på Swedlocks digitala låssystem, intresset har verkligen skjutit fart nu på andra sidan pandemin. Vi har därför varit ute efter att stärka vårt team med någon som kan effektivisera tillverkningsprocessen ytterligare ett snäpp. Förutom att Ken Gullberg kommer från Halmstad har han helt rätt kvalifikationer och erfarenhet, han är varmt välkommen till oss! 

50-årige Ken Gullberg är IT-ekonom med gedigen erfarenhet av verksamhetsstyrning och affärssystem. Han har gjort elva år som Operations Controller och Global Supply Controller på börsnoterade HMS Industrial Networks, som jobbar med industriell kommunikation och också har sitt huvudkontor i Halmstad.

­– Alla år på ett snabbväxande företag har gett mig helikopterperspektiv över organisationer, och en förståelse för vad olika intressenter behöver för att varje del ska kunna växa i takt med hela företaget. Det handlar om allt från orderläggning till fakturering där korrekt data från produktionen är grundläggande. Det kan gälla kalkyler, ledtider, säkerhetslager och annat. Även internt är det av yttersta vikt att olika avdelningar får korrekt och validerad data att använda som beslutsstöd, menar Ken Gullberg.

– Swedlock är ett ”buzz-company” i min hemstad, ett företag som folk noterar och pratar om. Jag ser fram emot den här möjligheten och tänker att vi tillsammans ska fortsätta att flytta fram gränserna för vad som är möjligt, fortsätter Ken.

Digital nyckelhantering från Swedlock innebär ett avsked till den tidskrävande hantering som de mekaniska nycklarna medför. En enda nyckel fungerar överallt och laddas med rätt behörighet inför varje arbetspass. Bekvämligheten och tidsvinsten uppskattas av blåljuspersonal, hemtjänstpersonal och renhållningsbolag, en mängd olika samhällsviktiga funktioner. Det är en mycket intressant produkt.