NYHETER
13 oktober 2022

Swedlock har utnämnts till Gasellföretag 2022!

Varje år, sedan år 2000, utser Dagens Industri Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar och mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller de tuffa kraven för utmärkelsen. Swedlock är otroligt stolta över att vara ett av dem och att vi numera kan titulera oss som Gasellföretag.

Vi är extra stolta över att få denna fina utmärkelse under en fyraårsperiod som varit otroligt tuff för de allra flesta företag. En period då vi både som företag och privatpersoner fått gå igenom många prövningar, som ställt extra stora krav på flexibilitet och anpassningsförmåga. Omställningarna har varit många och arbetsbelastningen stundtals hög. Som företag såg vi på när marknaden plötsligt förändrades drastiskt under pandemin, sjukskrivningar skapade resursbrist, orsakade produktionstapp, leveranssvårigheter m.m. I en värld av kaos klarade vi det trots allt bra, tack vare stora uppoffringar och engagemang från alla våra fantastiska medarbetare. Stort tack till alla som varje dag gör sitt yttersta för att skapa en produkt och tjänst i framkant, och som varje dag brinner för att utveckla Swedlocks låssystem mot fortsatt framgång.

Vi vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till våra kunder för förtroendet, och till Dagens Industri för den fina utmärkelsen.

Ett Gasellföretag ska ha:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senasteräkenskapsåret.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.